Hverdagen

Dagen har en fast rytme, men vi laver gerne om på tingene, hvis vejret er rigtig godt, eller hvis børnene har særlige ønsker. Det skal være plads til spontanitet.

En typisk dag ser sådan ud:

  • Der serveres morgenmad fra de første møder til kl. 7.30
  • Kl. 9 er alle mødt, og vi samles til frugt.
  • Leg ude eller inde. Vi laver kreative ting alt efter årstid og højtider. Vi danser, tumler, synger og hører musik. Alle ugens dage arbejder vi med læreplanstemaerne.
  • cirka kl. 11 spiser vi madpakker.
  • Efter frokost er det ud i den friske luft. De mindste, som stadig har brug for middagslur, har derefter ro indenfor.
  • kl. 14 er der eftermiddagsmad. I sommerhalvåret serverer vi den gerne udenfor, hvis vejret er fornuftigt.
bedstevenner_blå gruppe
IMG_3102

Spisetid

At spise, sidde pænt ved bordet, snakke sammen og nyde maden er en del af livet, og det er derfor noget, vi lærer børnene i Aarup Private Børnehave. 

Læs vores madpolitik her.

 

Lærerplaner

I Aarup Private Børnehave arbejder vi med lærerplanstemaer ligesom i alle andre børnehave.

Vi arbejder med børnenes personlig udvikling, sociale kompetencer og sproglig udvikling, og vi lægger også vægt på krop og bevægelse. I årets løb fordyber vi os også i naturen og naturfænomener og i kulturelle udtryksformer og værdier.

Læs mere her

IMG_3097
78158576_2044416312328583_6261674009574768640_n

Motorik

I børnehaven har vi Helle som er uddannet inden for motorik som laver en masse i hverdagen men også fast en gang i ugen, hvor hun øver en masse motoriske øvelser med børnene. Alt sammen i en leg.

Frisk luft

Alle er udenfor hver dag – uanset vejret. Og vi spiser også gerne eftermiddagsmad udenfor, hvis vejret er fornuftigt.

IMG_3100
Fødselsdag_3

Fødselsdag

Fødselsdagsbørn fejrer vi på dagen – eller tæt på dagen, hvis fødselsdagen ligger i en weekend eller en ferie.

Vi tænder lys, synger og sender fødselsdagsraketter op, og fødselsdagsbarnet deler ud og får en lille hjemmelavet gave fra børnehaven. Flaget hejser vi sammen udenfor.

Du er som forælder velkommen til at deltage i fejringen, men det er intet krav. Hvad fødselsdagsbarnet har lyst til at servere ligger frit for, fx boller eller kage.

Bor I tæt på børnehaven og ikke længere væk end en gåtur, så er I også velkommen til at invitere hele børnehaven hjem på besøg.

Legetøjsdag

Den sidste fredag i hver måned har vi legetøjsdag. Det er en dag børnene glæder sig til, her har de mulighed for at tage et stykke legetøj med hjemmefra.

Legetøjsdag er ikke en konkurrence i at vise noget flot og dyrt legetøj frem med mest mulig lyd. Vi ser alt fra udklædningskjoler til traktorer og slidte tøjdyr kommer med til legetøjsdag.

Barnet har selv ansvar for legetøjet i løbet af dagen.

75210259_1979922105444671_3630978859710545920_n