Kostpolitik

KostpolitikMorgenmad tilbydes til de morgenfriske fra kl. 6.15 til kl. 7.30. Morgenmaden består af hjemmebagte boller og knækbrød med smør, marmelade eller rosiner. Havregryn og cornflakes med mælk, er selvfølgelig også muligt.

Formiddagsfrugt serveres hver dag fra kl. 9.00 til kl.9.30. Hvert barn har hver dag et stykke frugt med, som de lægger i en fælles frugtkurve. Frugten bliver skåret ud af en lille gruppe børn og serveret som buffet.

Madpakker bliver spist mellem kl. 11.00 og 11.45. Vi spiser madpakker forskellige steder, fx udenfor, på værkstedet eller på stuen. Det kan være, vi en dag deler børnene op i alder, en anden dag i vores farvegrupper eller at vi alle spiser samlet på stuen. Vi er altid en voksen ved hvert bord. Har børnene lyst til at spise med kniv og gaffel, henter de selv i køkkenskabet.

KostpolitikEftermiddagsmad bliver serveret mellem kl. 14. 00 og kl. 14.30 og gerne udenfor, hvis vejret er fornuftigt. 
Det går på tur blandt børnene at have eftermiddagsmad med til alle. Hver måned bliver en liste hængt op, med børnenes navne. Listen indeholder forskellige måltider, som er fornuftige, varierede og overkommelige at købe/producere. Det kan være rugbrød med frikadeller, grovboller, A38, pølsehorn, tomatsuppe med flutes.

Spiseregler: Man starter ikke før et af børnene har sagt ”værsgo”. Dvs. børnene venter til, alle har fået pakket deres madpakke ud. Man sidder stille og roligt og spiser sin mad.  Man propper ikke munden, og taler ikke med munden fuld af mad. Når man er færdig med at spise, sætter man sin madkasse og drikkedunk på plads.